ТРЕТИ ТЕОРЕТСКИ ПРЕДАВАЊА
Здружението на производители на органска храна ОРГАНО-ЛОГИСТИК - СТРУМИЦА во партнерство со ЗП МЛЕЧ на 29 и 30 ти март ги реализираше третите две предавања во Хотел ТИВЕРИОПОЛ, а на 30 март пчеларите беа запознаени и со местоположбата на демонстративниот пчеларник и со активни предлози од сите пчелари се дефинираа начините како да се постават семејствата одгледувачи и семејствата од тројни нуклеуси.

Производство на селектирани пчелни матици по метода на ЈЕНТЕР
Производство на селектирани пчелни матици по метода на НИКОТ

Се дефинираше група која ќе ги посетува практичните обуки по проектот. Предност се даде на поискусни - млади - невработени - пчеларки - пчелари.

Галерија
Овој проект се спроведува како дел од Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD), која е финансирана од Европската унија (ЕУ), а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Вратете се назад