ПРВИ ТЕОРЕТСКИ ПРЕДАВАЊА
Здружението на производители на органска храна ОРГАНО-ЛОГИСТИК - СТРУМИЦА во партнерство со ЗП МЛЕЧ започна со теоретски предавања по проектот за производство на матици по иновативни методи по проектот КРАЛИЦАТА МАЈКА - МАТИЦА. Првите теоретски предавања за Значење на здраво и јако пчелно семејство и Значењето на квалитетно прихранување на пчелните семејства за брз пролетен развој се одржаа во Хотел Тивериопол - Струмица на 15 и 16 фебруари. Наредните предавања се предвидени за 15 и 16 Март.

Значење на здраво и јако пчелно семејство
Значењето на квалитетно прихранување на пчелните семејства
Болести кај пчелите

Галерија
Овој проект се спроведува како дел од Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD), која е финансирана од Европската унија (ЕУ), а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Вратете се назад